Londra Turu Ana Sayfa
Ana Sayfa - İngiltere ve Londra Haber - İngiltere Vize Bilgileri - Londra'da Görülecek Yerler - İngiltere ve Londra Dil Okulları - Faydalı Bilgiler

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Ingiltere Vize Bilgileri
 Londra - Yurtdışı Eğitim - İngiltere Dil Okulu | Ingiltere ve Londra Forumlari | Ingiltere Vize Bilgileri
Mesaj icon Konu: Ingiltere Vize Basvurusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   6 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Londraturu
Yonetici
Yonetici

Gönderilenler: 224

Alıntı Londraturu Cevaplabullet Konu: Ingiltere Vize Basvurusu
    Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 Saat 03:24

Ingiltere icin vize basvurusu yapmayi dusunuyorsaniz size gereken vizeye uygun olarak başvurunuzun beraberinde vermeniz gereken belgeleri hazırlamanıza yardımcı olmak amacıyla Ingiltere Buyukelciligi tarafindan hazirlanmis kilavuzlara:

• Ziyaret (Turist) Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Aile Ziyareti Vizesi
  • İş Ziyareti Vizesi
  • Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi
  • Evlilik Ziyareti Vizesi

ve diger vizeler icin gereken belgelere Sitemizde bulunan İngiltere Vize Bilgileri bolumdeki linkleri kullanarak ulasabilirsiniz, ya da isterseniz Ingiltere Buyuk Elciligi Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Düzenleyen Londraturu - 14 Temmuz 2007 Saat 03:25
IP
enis09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3

Alıntı enis09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Aralik 2007 Saat 11:59
saolasın
The university of ''Kaldirim'' engineer :D:D
IP
leno
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı leno Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16 Mayis 2008 Saat 14:08

mrb ben bu yaz İngiltere'ye dil okuluna gidiorum 3 haftalığına fakat kurs bittikten sonra 3hafta kadar da İngiltere'deki akrabalarımızn yanında turist olarak kalmak istiorum.sizce hangi vize türünü tercih etmeliyim..öğrenci vizesini seçersem kurs bitiminde vizem de bitiyor bildiğim kadarıyla..aile ziyareti ya da turist vizesiyle gidersem de öğrenim görme şansım yok!yoksa öğrenci vizesini seçip 3haftalık bir ek süremi istemeliyim?

vize seçeneklerinden hangisinin benm durumuma uyduğu konusunda yardımcı olursanız sewinirm.........
IP
Londraturu
Yonetici
Yonetici

Alıntı Londraturu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17 Mayis 2008 Saat 23:19
Merhaba leno,

Vize basvurusunda bulundugunda eger basvurun onaylanirsa en kisa vize suresi ne ise o kadar vize verirler bunun suan da tam olarak ne kadar oldugunu kesin soyleyemiyecegim ancak 3 veya 6 ay oldugunu tahmin ediyorum degisiklik yapilmis olacagindan kesin bir zaman veremedim ancak 3 ayda olsa zaten sen toplam 6 hafta yani 1,5 ay kalacagin icin sanirim 3 aylik vize fazlasiyla yetecektir

Ingiltere'ye dil okulu egitimi icin nasil gelecegini bilemiyorum ama arada bir araci kurum yani egitim danismanlik firmasi var ise onlar sana daha detayli bilgiyi vereceklerdir, ama sen kendin ingiltere dil okullarini arastirarak islemleri de kendin halledeceksen o zaman konsolosluk sayfasindan detayli bilgiyi edinebilirsin ama madem Ingiltere'ye dil egiitimi icin geliyorsun Ogrenci vizesi senin icin daha iyi olacaktir diye dusunuyorum. Ama soyledigim gibi detaylari arastirip ona gore vize basvurusu yaparsin sanirim dil okuluna yazin geleceksin bu da daha arastirma icin zamanin oldugun anlamina geliyor
IP
leno
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı leno Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 14:05

Merhaba

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Dil okuluna kaydım aracı kurum veya eğitim danışmanlık firması sayesinde
olmadığından bu konuda uzman desteği olmadan çözüme ulaşmaya çalışıyorum.
Konsolosluğun sayfası ve vize başvurusunda yardımcı diğer sitelerden öğrendiğim kadarıyla,sizin de söylediğiniz gibi öğrenci vizesi almam en uygunu...Bu noktada tek sorun,3 haftalık kurs süresinin bitimiyle vizemin bitip bitmeyeceği konusundaki belirsizlik
yani vize süresi olarak bir buçuk aydan kısa bir süre vermeyecekleri konusunda
emin olamamam...
   Seneye erasmus programıyla okulun ikinci dönemini Portekiz'de okuyacağım.
Sizce başvurumu erasmus programına katılmaya hak kazandığımı kanıtlayan bir
belgeyle desteklersem istediğim süreyi vermelerini sağlayabilir miyim?Yani
geri döneceğim garantisini vererek zaman istemeli miyim?
IP
cemreozer
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19

Alıntı cemreozer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21 Mayis 2008 Saat 00:11
vize için başvuru yaptım hala bekliyorum sanırım 10 gün falan oldu sana 6 aylık vize veriyolar die biliyorum örenci vizesi için adamın canını çıkarıyorlar topladığın bütün belgeleri ingilizceye çevirtmelisin diplomalar sertifikalar tapular falan sana tavsiyem tercümanla sıkı bi pazarlıa gir ne kadar uraşırsan okadar iniyorlar:D kursun başlayış btiş tarihi ve ordan mutlaka davetie iste geçiçi uçak rezarvasyonu yaptır sonra değiştirebilirsin son 6 aylık banka extreleri eğer kredi kartın varsa veya fon'da fln paran varsa ve ingilizce referans mektubu istiyorlar önemli şeyleri hatırlatıym dedim:D ayrıca ingiliz konsolosluğunun sitesinde daha ayrıntılı bilgilerini bulabilirsin biraz karışık ama=)
touch the sky =)
IP
leno
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı leno Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21 Mayis 2008 Saat 12:53
ewt özellikle ingiltere bu konuda rahatsız edici derecede titiz. Her şeyin eksiksiz ve doğru olduğuna emin olmadan başvurmamak gerek.bi de her belgenin bi kopyasının saklanmasında fayda varmış bi kopyayı da onlar istio zaten..ew,arsa tapusu,araç ruhsatı gibi mülklerin noter tastikli verilmesi zorunlu diilmiş ama tavsiye edilio...neyse sen zaten başvurunu yapmışsın ama ilgilenenlerin işine yarar belki küçük ayrıntılar..
bu arada ben de dün en az vizenin 6 aylık olduğunu öğrendim ve ingiltere deki akrabalarımızın gerekli belgeleri yollamasıyla büyük bi ihtimalle isteğim sürenin verilceğini söylediler...

umarım sen de vizeni sorunsuz alırsın uğraşlarına değer:)
IP
Londraturu
Yonetici
Yonetici

Alıntı Londraturu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22 Mayis 2008 Saat 02:39
evet leno cemreozerde cevaplamis zaten sonra sende vizenin en az 6 aylik verildigini ogrenmissin. Ben tam emin olamadigim icin yanlis bilgi vermek istemedim o yuzden 3 ya da 6 ay dedim onceden 6 aydi ama belki prosedur degismis olabilir diye.

Araci kurumla anlasmamis olman hem iyi hem kotu iyi yani bir miktar daha karin olacaktir kotu yani ise boyle takildigin konularda daha cabuk aydinlatabilirlerdi gerci her araci kurumunda ustun bilgiye sahip oldugu soylenemez

Cemreozer evet bende elimden geldigince konsolosluk sayfasindaki yenilikleri gorursem haberdar etmeye calisiyorum Ingiltere - Londra'ya gelmeyi dusunen arkadaslari ancak seninde soyledigin gibi sayfa hem cok karisik hemde adres degisikligi yapiyorlar yani ben ornegin ogrenci vizesi genis bilgisi icin Ingiltere konsosloslugu ogrenci vizesi sayfasinin linki versem bir bakiyorum bir sure sonra ogrenci vizesi sayfasinin link adresi degismis detayli biligi konsolosluk sayfasinda cok ama bulabilirseniz

Ingiltere diger ulkelere kiyasal vize konusunda cok daha hassas oncelikle ilk tavsiyem kesinlikle istedikleri bilgileri eksiksiz tamamlaman ne yaziyorsa birebir aynilari onlar bittikten sonra onlari destekleyecek belgelerin var ise onlari eklemen ne kadar titiz davranirsan senin icin okadar iyi olackatir leno , ingiltere'de yasayan akrabalarinda davetiye yollarlarsa ve sende erken rezervasyon ile biletini alirsan sanirim sorunsuz sekild ebir aksilik cikmadigi surece vizeni alabilirsin.

Cemreozer vize basvurus sanirim 15 gunden once belli olmaz biraz daha sabredeceksin gec yanit geliyor diye endiseye kapilma eger sen tum belgeleri eksiksiz verdiysen bir sorun cikacagini sanmam insallah vizene kavusursun

cemreozer, leno guzel haberlerinizi bekliyoruz
IP
cemreozer
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19

Alıntı cemreozer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23 Mayis 2008 Saat 12:04
bugun 15. gün zaten:D hala yok 7sinde gidicem kesinleşse bi ona göre biletimi alıcam ve hala kalıcaam yurtta kaydım bile yok buyuzden yer bulamazsam kafalarını koparcam onların:@ :D
touch the sky =)
IP
Londraturu
Yonetici
Yonetici

Alıntı Londraturu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24 Mayis 2008 Saat 23:45

:) merak etme 15 gunden sonra gelecektir bilgiler araya hafta sonu giriyor bird eburda pazartesi Bank Holiday resmi tatil sanirim Turkiye'de de ayni sekilde tatil olabilir, birde biliyorsun simdi tam yaz donemi bu yuzden vize basvuru sayisi fazladir ;) o yuzden donusler gecikebilir.

IP
Sayfa   6 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

Yurtdışı Eğitim - Londra - About London - Gizlilik Sözleşmesi - Bookmark - Ingilizce Turkce Sozluk - Londra Haber - Yemek Tarifleri - Dizin - Gebelik

Arananlar: Londra haber, İngiltere haber, Londra Gazete, Ankara Antlaşması, yurtdışı üniversite, yurtdışı dil eğitimi, yurtdışı eğitim fuarı, Ankara Anlasmasi, yurtdışı eğitim, yurtdışı, yurtdışında eğitim, Ankara Antlasmasi, yurtdışı eğitim danışmanlığı, yurtdışı yaz okulları, yurtdışı dil okulu, İngiltere dil okulu, Londra dil okulu, Londra üniversiteler, HNC, Higher National Certificate, İngiltere'de dil, Londra dil okulu listesi